Clădirile istorice ale Kievului, puse în pericol de invazia rusă

54
Clădirile istorice ale Kievului, puse în pericol de invazia rusă - cladirikiev-1648389875.jpg

Articole de la același autor

După mai bine de o lună de la începutul războiului, orașe importante ale Ucrainei continuă să fie distruse de bombardamentele zilnice. Proiectilele rusești cad peste cartiere de locuințe, centre comerciale, școli și spitale, dar și peste monumente culturale. Specialiștii avertizează că, din cauza invaziei ruse, mai multe comori istorice ale capitalei ucrainene sunt în pericol. Experții se tem ca orașul Kiev să nu aibă soarta capitalei cecene Groznîi, care în 1999 a fost distrusă de armata lui Vladimir Putin.

Forțele rusești se află la periferia Kievului și există temeri că acestea s-ar putea pregăti pentru aceeași tactică nediscriminatorie a pământului pârjolit folosită în capitala cecenă Groznîi în 1999, anunță corespondenții CNN.

Kievul este un oraș cu o vechime de peste 1.500 de ani, o capitală cândva plină de viață, cu 2,8 milioane de locuitori, care găzduiește comori internaționale de neînlocuit, inclusiv repere arhitecturale și monumente culturale.

„Dacă Putin atacă Kievul așa cum a atacat Harkov și alte orașe, sunt multe comori care se vor pierde pentru totdeauna”, a declarat Olenka Z. Pevny, profesor asociat de studii slave și ucrainene la Universitatea din Cambridge.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2864 secunde