Clienții unui bar din Munchen pot plăti berea cu ulei de gătit

283
Clienții unui bar din Munchen pot plăti berea cu ulei de gătit - bere-1658162819.jpg

Articole de la același autor

O berărie din Munchen a găsit o modalitate inovativă de a face față penuriei de ulei de gătit din Europa, dând ocazia clienților să-și plătească berea cu ulei de floarea soarelui pentru a asigura stocurile necesare prăjirii șnițelelor, potrivit Reuters.


Având în vedere că Ucraina și Rusia exportă aproape 80% din necesarul global de ulei de floarea soarelui, multe state europene, inclusiv Germania, au văzut cum stocurile se răresc de când Vladimir Putin a decis invadarea vecinului de la vest în februarie.

Managerii de la Berăria Giesinger, o berărie și local din orașul sudic Munchen, cred că s-ar putea să aibă răspunsul, oferând iubitorilor de bere un litru din băutura lor preferată în schimbul a aceleiași cantități de ulei de floarea soarelui.

„Întreaga chestiune a apărut deoarece pur și simplu am rămas fără ulei în bucătărie și de aceea trebuie să fim inventivi”, a declarat managerul localului, Erik Hoffmann, pentru Reuters TV, potrivit Digi24

Sticlele de ulei de rapiță și floarea soarelui deseori au lipsit de pe rafturile supermarketurilor din Germania de când a începutul invazia Rusiei în Ucraina iar mult magazine raționalizează numărul sticlelor per client.

„Obținerea uleiului este foarte dificilă...dacă ai nevoie de 30 de litri pe săptămână și primești doar 15 în schimb, la un moment dat nu vei mai putea să prăjești un șnițel”, a spus Hoffmann, adăugând că clienții au tranzacționat 400 de litri până acum.

În vreme ce un litru de bere costă aproape 7 euro în localurile germane, un litru de ulei de floarea soarelui se vine pentru aproape 4,5 euro – fiind o ofertă tentantă pentru mulți clienți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1633 secunde