CNN: Vizita lui Biden la Kiev, rodul a luni întregi de planificare și a unui grad sporit de „secretomanie”

342
CNN: Vizita lui Biden la Kiev, rodul a luni întregi de planificare și a unui grad sporit de „secretomanie” - 33210916157961187971719471211153-1676969063.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, președintele Joe Biden se afla în Washington la o întâlnire. Următoarea dată când a fost văzut în public a fost 36 de ore mai târziu, ieșind din Catedrala Sfântul Mihail din Kiev într-o zi luminoasă de iarnă, sirenele de raid aerian sunând ca un memento atât al riscurilor, cât și al motivelor de a vizita Ucraina, care se apropie de al doilea an de război, scrie CNN, citează stiri.tvr.ro


Învăluită în enigmă și încărcată de istorie, călătoria lui Biden a fost rezultatul a luni întregi de planificări de către o mână de consilieri de rang înalt. Duminică, reporterii nu au fost anunțați că Biden nu se mai află la Washington. Programul oficial al Casei Albe, dat publicității duminică seară, indica în continuare plecarea sa spre Polonia luni, la ora 19.00.

Purtătorul său de cuvânt principal pentru securitate națională a negat că ar exista posibilitatea ca președintele să viziteze Ucraina.

În discuțiile purtate luni, în spatele ușilor închise, la Palatul Mariinski, Biden a încercat să îl implice pe președintele Volodimir Zelenski într-o discuție detaliată și urgentă despre următoarea fază a războiului, pe care oficialii americani îl descriu ca fiind într-un moment critic.

Modul în care războiul va avansa în următoarele luni va depinde în mare parte de sprijinul continuu al Statelor Unite, despre care Biden a promis luni că va fi neîncetat. Dacă mesajul său a fost menit să fie unul liniștitor pentru ucraineni, acesta a fost, de asemenea, menit să le reamintească americanilor că mizele conflictului se extind mult dincolo de granițele Ucrainei.




sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4996 secunde