Coaliția condusă de Siria a recunoscut că a ucis din greșeală 18 luptători ai Forțelor Democratice Siriene

158
Coaliția condusă de Siria a recunoscut că a ucis din greșeală 18 luptători ai Forțelor Democratice Siriene - coalitiacombtanti31008100-1492152627.jpg

Articole recomandate

Coaliția condusă de SUA în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Siria a ucis din greșeală 18 membri ai Forțelor Democratice Siriene, în urma unui atac aerian care a avut loc în data de 11 aprilie, la sud de orașul Tabqa, a anunțat joi Pentagonul, relatează Reuters.

"Atacul a fost solicitat de către forțele partenere, care au anunțat că au identificat o locație-țintă pentru o poziție de luptă a ISIS. Locația respectivă s-a dovedit a fi de fapt o poziție de luptă a Forțelor Democratice Siriene", se arată într-un comunicat al Comandamentului central al Statelor Unite.

Potrivit anunțului făcut de Pentagon, coaliția își exprimă "cele mai profunde condoleanțe" pentru membrii Forțelor Democratice Siriene și familiile acestora și subliniază ca va pune în aplicare măsuri de protecție adecvate pentru a preveni incidente similare în viitor. Tabqah este un oraș din provincia Raqqa, localizat la aproximativ 55 de kilometri de orașul Raqqa.

La începutul lunii aprilie, presa siriană a anunțat că minimum 15 civili, inclusiv trei copii și o femeie, au fost uciși într-un sat din apropierea orașului Raqqa, în urma unui atac aerian care ar fi fost desfășurat de către coaliția condusă de SUA.

"Operațiunea Rezolvarea Problemei Inerente" este o misiune militară a Statelor Unite împotriva grupării teroriste Stat Islamic (IS, fost ISIS/ISIL), care include campanii în Iraq și Siria. Operațiunea a fost lansată în vara anului 2014.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9494 secunde