COD RUTIER 2023. Amendă de 3000 de lei chiar dacă ai cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină când ninge

41525
4
COD RUTIER 2023. Amendă de 3000 de lei chiar dacă ai cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină când ninge - amenda-1674839005.jpeg

Articole de la același autor

Codul Rutier 2023 spune foarte clar că toți conducătorii auto au obligația de a-și echipa mașinile corespunzător, în special în sezonul rece.


Cei care nu dețin toate accesoriile prevăzute în Codul Rutier pentru iarnă riscă să primească amenzi cât se poate de usturătoare, conform legii. În mai multe zone ale țării ninge deja viscolit, iar dimineaţa este polei, astfel că șoferii trebuie deja să se pregătească, astfel încât să nu fie luați în surprindere de polițiștii rutieri. Aceștia sunt obligați de lege să își echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă, dar și cu lanțuri de zăpadă, iar asta nu este tot.


Absența cauciucurilor de iarnă îi poate pune pe șoferi în situația de a fi amendați, drept urmare, indicat ar fi ca posesorii de mașini să se pregătească din timp. În același timp, șoferii sunt obligați de lege să mai aibă în portbagaj, în perioada iernii, un săculeț de nisip și de asemenea, o lopată care va fi utilizată la deszăpezire, evident, în cazul în care este nevoie. Cei care sunt opriți în trafic și controlați, dar nu au aceste accesorii riscă să fie sancționați cu o amendă de 9 și până la 20 de puncte. Iar asta nu este tot. Polițiștii rutieri pot de asemenea să rețină și certificatul de înmatriculare al mașinii, șoferii primind în schimb o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.


Amendă de 2.900 de lei pe care o primesc șoferii astăzi, 26 ianuarie 2023, dacă nu sunt atenți când circulă cu mașina. Condițiile meteorologice îți pot scutura buzunarele, în cazul în care nu ai montat deja anvelopele specifice sezonului rece. Cauciucurile de iarnă pot să facă cu adevărat diferența când vine vorba despre siguranța participanților la trafic.Citește mai departe


Comentează știrea

Ion
27 ianuarie 2023
Nebuni

Voi sunteti beti? Cum adica amenda ca n-ai nisip in masina si lopatica?

Bob
28 ianuarie 2023
Nu mai bine circulam cu sania?

Pai daca tot am ajuns aici, nu dam o amenda si daca nu avem un plug in fata masinii, si in spate o cuva sa dam cu sare pe drum? Daca tot circulam poate ca ajutam si la dezapeziri.

Daniel
28 ianuarie 2023
Regulament iarna

Ati uitat de sare. Doi saci pe bancheta din spate, obligatoriu. Unde dracu traim? Tara idioților

Mișu
28 ianuarie 2023
Legislația

Legislația e proasta. Suntem conduși de oameni de nimic, care afară de a lua banii de la populație pentru a-și face salarii enorme, nu știu nimic.

Pagina a fost generata in 0.489 secunde