Codul rutier a fost modificat! Șoferii care încalcă noua lege vor rămâne fără mașini

582
Codul rutier a fost modificat! Șoferii care încalcă noua lege vor rămâne fără mașini - cod-1668949431.jpg

Articole de la același autor

Codul rutier a fost modificat! Mare atenție șoferi! Începând de astăzi a intrat în vigoare noua lege care le permite agenților din cadrul Poliției Rutiere să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuar, potrivit RomâniaTV


Este vorba despre Legea care prevede modificarea art. 64 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul instituirii posibilităţii poliţiei rutiere de a dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind totodată eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.

„Am iniţiat acest proiect în 2019, pentru a corecta o lipsă sau o inadvertenţă din Codul rutier. Este un proiect cerut de primari de toate culorile politice, că sunt de la USR, de la PSD, de la PNL sau de la alte partide. Primari care se confruntă cu un fenomen extrem de nociv, şi anume blocarea utilizării trotuarelor în localităţile lor. Sunt oameni în vârstă, sunt persoane cu dizabilităţi, sunt copii mici, alături de mamele lor, care sunt nevoiţi să meargă pe carosabil, pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini, sunt instituţii care sunt blocate, sunt câteodată cazuri grave când pompierii nu pot să ajungă să stingă un incendiu, din cauza acestor maşini parcate ilegal. Şi, până când vom adopta acest proiect de lege, reprezentanţi ai poliţiei rutiere, în interpretarea lor a legii, din cauza acestei inadvertenţe, spuneau că nu pot să înlăture aceste maşini. Repet, sunt primari de municipii, de toate culorile, care cer acest proiect”, a declarat Cătălin Drulă în şedinţa de plen în care s-a adoptat proiectul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2066 secunde