Comandantul regimentului Azov: "Rușii au năvălit în combinat, au avut loc lupte grele și sângeroase"

112
Comandantul regimentului Azov:
La combinatul siderurgic Azovstal se desfășoară lupte grele și sângeroase, a declarat un comandant ucrainean, deși Rusia a declarat că joi va deschide coridoare de evacuare din uzină. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că 344 de persoane au fost evacuate miercuri din Mariupol și zonele învecinate către Zaporijie.

El a cerut încetarea focului pentru evacuarea celor blocați în orașul Mariupol, în special femeile și copiii care se află încă în combinat.

Ucraina a recăpătat controlul asupra mai multor localități din jurul Nikolaev și Herson, în sudul țării, au declarat oficialii militari, citați de The Guardian.


Datorită acțiunilor apărătorilor ucraineni, forțele ruse au pierdut controlul asupra mai multor așezări de la granița regiunilor Nikolaev și Herson, se arată în cel mai recent raport de informații al forțelor armate ale Ucrainei.

Cu toate acestea, luptele grele continuă în Mariupol, unde ocupanții ruși își concentrează eforturile pe blocarea și încercarea de a distruge unitățile ucrainene aflate în zona combinatului Azovstal, au adăugat oficialii.

Rusia a reluat ofensiva aeriană pentru a prelua controlul asupra uzinei și a provoca tensiuni și în regiunea transnistreană a Moldovei, se mai arată în raport.


Regatul Unit a anunțat fonduri suplimentare pentru a ajuta grupurile vulnerabile din Ucraina și la granițele acesteia, scrie BBC.

Un pachet financiar de 45 de milioane de lire sterline (57 de milioane de dolari) va ajunge la agențiile și organizațiile caritabile ale ONU care lucrează pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili la abuz și vătămare, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

„Ajutorul britanic îi sprijină pe cei mai vulnerabili din Ucraina, în special femeile și copiii, care se confruntă cu un risc crescut de violență sexuală și exploatare”, a spus ea.


Forţele terestre bieloruse au fost scoase din cazărmi pentru manevre militare, dar aceste exerciţii fac parte din rutina pregătirii armatei bieloruse, care, în luna mai, intră în ciclul final de instrucţie de iarnă a trupelor, conform ultimei analize de securitate realizate de ministerul britanic al Apărării, referitoare la războiul din Ucraina.


Astfel, este de aşteptat ca Rusia să exagereze pericolul la adresa Ucrainei pe care l-ar reprezenta aceste manevre, cu scopul de a fixa cât mai multe trupe ucrainene în nordul ţării pentru a nu putea fi angajate în bătălia din Donbas.

Nu se anticipează o deviere de la activitatea normală de instruire, în cazul armatei bieloruse, care să fie considerată o ameninţare la adresa statelor NATO sau partenere ale Alianţei.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0751 secunde