Comisarul european pentru ajutorul umanitar a efectuat o vizită în oraşul turc Gaziantep

187
Comisarul european pentru ajutorul umanitar a efectuat o vizită în oraşul turc Gaziantep - 1-1676020811.jpg

Articole recomandate

Comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor Janez Lenarcic a efectuat o vizită în oraşul turc Gaziantep, unul dintre cele mai afectate de cutremurele din această săptămână, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană a oferit Siriei, care a cerut ajutor blocului comunitar, corturi, saci de dormit, saltele, paturi, alimente şi haine. De asemenea, UE a disponibilizat anterior 3,5 miliarde de euro reprezentând finanţare de urgenţă pentru organizaţiile de ajutor care răspund nevoilor urgente din Siria, inclusiv de adăpost, apă şi canalizare.

O cerere din partea Programului Alimentar Mondial al ONU „va permite ca ajutor suplimentar din partea UE să fie canalizat”, se menţionează într-un comunicat.

Turcia primeşte ajutor în valoare de cinci milioane de euro, între care 500 de unităţi temporare de cazare, 2.000 de corturi şi 10.500 de paturi, a precizat Comisia Europeană.

În plus, peste 1.650 de salvatori şi 104 câini de căutare au fost trimişi în Turcia din diferite ţări europene. Până în prezent, aceste echipe de căutare au salvat 36 de oameni, a anunţat executivul UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5056 secunde