Comisarul european Thierry Breton avertizează compania TikTok: "Respectați legislația UE sau veți fi excluși"

73
Comisarul european Thierry Breton avertizează compania TikTok:

Articole de la același autor

Compania chineză de social media TikTok ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană dacă nu îşi accelerează până în septembrie eforturile de a respecta legislaţia UE, l-a anunţat, vineri, pe şeful firmei comisarul european pentru piaţă internă, Thierry Breton, transmite Reuters.

Afacerea TikTok trebuie să fie în linie cu Legea privind serviciile digitale (DSA) cu mult înainte de termenul limită stabilit la 1 septembrie, l-a informat oficialul UE pe directorul companiei chineze, într-un apel video.

Legea privind serviciile digitale (DSA) impune o listă lungă de reguli pentru platforme, în special în materie de luptă împotriva dezinformării, a discursurilor bazate pe ură şi a utilizării de date sensibile, precum şi în privinţa obligaţiilor de transparenţă.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei”, a declarat Breton.


TikTok a răspuns că va respecta DSA şi, de asemenea, a subliniat eforturile sale de a respecta întreaga legislaţie UE, inclusiv reglementările GDPR şi Codul de bune practici privind dezinformarea.

„Siguranţa utilizatorilor noştri este extrem de importantă”, a scris într-un mesaj pe Twitter Caroline Greer, director de politici public la TikTok, firmă deţinută de conglomeratul tehnologic chinez ByteDance.


Presiunile au crescut asupra TikTok, după ce aceasta a recunoscut luna trecută că unii dintre angajaţii săi au accesat inadecvat datele de utilizator TikTok a doi jurnalişti, pentru a încerca să identifice sursa informaţiilor dezvăluite de presă.

„Cu cât audienţa are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca, în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii să aibă nevoie de doar câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, a spus Breton.


Acesta a adăugat: „DSA include sancţiuni descurajatoare, inclusiv interzicerea în UE în cazul unor încălcării repetate severe care ameninţă viaţa sau siguranţa oamenilor”.
Săptămâna trecută, directorul general al TikTok, Shou Zi Chew, s-a întâlnit la Bruxelles cu oficiali UE, inclusiv cu Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenţă şi vicepreşedinte executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

Şeful TikTok a încercat să reasigure UE că va respecta reglementările blocului comunitar şi angajamentele privind viaţa privată şi siguranţa copiiilor.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7265 secunde