Comisarul european Thierry Breton nu crede într-un Polexit

123
Comisarul european Thierry Breton nu crede într-un Polexit - thierrybreton-1633939571.jpg

Articole recomandate

Comisarul european pentru piaţă internă Thierry Breton a subliniat luni că nu crede ''nici pentru o secundă'' că va avea loc o ieşire a Poloniei din Uniunea Europeană ('Polexit'), după decizia de săptămâna trecută a Curţii Constituţionale din Polonia conform căreia unele articole din tratatele UE sunt incompatibile cu Constituţia ţării, transmite Reuters.


''Aşteptăm o decizie scrisă (...) şi apoi o vom analiza. Nu cred nici pentru o secundă că va fi un 'Polexit' '', a declarat Breton pentru France Inter.


Peste 100.000 de polonezi au manifestat duminică în sprijinul apartenenţei ţării lor la Uniunea Europeană.


Curtea Constituţională din Polonia a decis joi că unele articole din tratatele UE sunt incompatibile cu Constituţia ţării, punând în discuţie un principiu-cheie al integrării europene. ''Organele europene acţionează dincolo de competenţele lor'', a spus Julia Przylebska, preşedinta Curţii Constituţionale poloneze.


Ea a denunţat ''amestecul Curţii de Justiţie a UE în sistemul judiciar polonez'' şi a enumerat o serie de articole din tratatele UE care, conform judecătorilor polonezi, sunt în contradicţie cu legea fundamentală poloneză. (Sursa: Agerpres)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.569 secunde