Comisia Europeană autorizează vaccinul anti-coronavirus de la Moderna

515
Comisia Europeană autorizează vaccinul anti-coronavirus de la Moderna - 1-1609953681.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a autorizat miercuri condiţionat vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania americană Moderna, a anunţat preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, relatează AFP, dpa, Reuters şi Agerpres.


Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat anterior în cursul zilei autorizarea condiţionată a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, care este cel de-al doilea vaccin pe care EMA l-a recomandat spre aprobare în cadrul Uniunii Europene, după cel al Pfizer-BioNTech în decembrie. Campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 din cele mai multe state UE au început pe 27 decembrie.


"Asigurăm vaccinuri sigure şi eficiente împotriva #COVID19 pentru europeni", a postat pe Twitter preşedinta Comisiei Europene la câteva ore după primirea recomandării din partea EMA.


Executivul comunitar a comandat 160 de milioane de doze de la compania Moderna în numele statelor membre ale blocului comunitar. Pentru vaccinare sunt necesare două doze de vaccin. Autorizarea condiţionată înseamnă că vaccinul poate fi folosit în inocularea cetăţenilor UE, dar obligă companiile să continue să împărtăşească informaţii asupra efectelor pe termen lung, de exemplu, notează dpa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.687 secunde