Comisia Europeană: Poziţia Beijingului în privinţa Ucrainei dăunează imaginii Chinei

103
Comisia Europeană: Poziţia Beijingului în privinţa Ucrainei dăunează imaginii Chinei - 1-1695627045.jpg

Articole de la același autor

Refuzul Beijingului de a condamna invazia rusă în Ucraina dăunează imaginii Chinei, a avertizat, luni, 25 septembrie, comisarul european pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, citat de agenţia AFP.

„Există un risc în ceea ce priveşte reputaţia Chinei”, a declarat comisarul, vorbind studenţilor de la Universitatea Tsinghua din Beijing, iar această postură „dăunează imaginii ţării, nu numai faţă de consumatorii europeni, ci şi faţă de companii”.

„Integritatea teritorială a fost întotdeauna un principiu cheie pentru China în diplomaţia internaţională, dar războiul dus de Rusia constituie o încălcare flagrantă a acestui principiu”, a subliniat el.

„Mai mult, China a susţinut întotdeauna ca fiecare ţară să fie liberă să-şi aleagă propria cale de dezvoltare. Aşadar, este foarte greu pentru noi să înţelegem poziţia Chinei cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, deoarece acesta încalcă principiile fundamentale ale Chinei”, a adăugat Dombrovskis.

China şi Rusia se consideră aliaţi strategici, cele două ţări promovând frecvent parteneriatul nelimitat şi cooperarea economică şi militară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4243 secunde