Comisia Europeană vrea să fie fabricat încărcătorul universal pentru telefoanele mobile

140
Comisia Europeană vrea să fie fabricat  încărcătorul universal pentru telefoanele mobile - incarcatoruniversal-1533820882.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană va analiza dacă este necesar să ia măsuri în vederea introducerii unui încărcător comun pentru telefoanele mobile, din cauza lipsei de progrese din partea producătorilor de telefoane, a declarat comisarul pentru concurență Margrethe Vestager.

Executivul UE a cerut de peste 10 ani introducerea unui încărcător comun, motivând că încărcătoarele vechi sunt sursa a peste 51.000 de tone de deșeuri electronice pe an și că încărcătoarele diferite sunt un inconvenient pentru utilizatori.

Utilizatorii de iPhone și de telefoane cu sistem Android se plâng de mult timp de încărcătoarele diferite ale telefoanelor.

Ca reacție la presiunile UE, 14 companii, între care Apple, Samsung, Huawei și Nokia, au semnat voluntar un memorandum de înțelegere, în 2009, pentru armonizarea încărcătoarelor pentru modelele noi de smartphone-uri care urmau să fie introduse pe piață în 2011.

Unele companii au semnat ulterior scrisori de intenție, în 2013 și 2014, după expirarea memorandumului, în 2012. Comisia Europeană nu este însă mulțumită de situația actuală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2636 secunde