Companiile de navigație se feresc să transporte petrol și gaze rusești

215
Companiile de navigație se feresc să transporte petrol și gaze rusești - companiiledenavigatieseferescsat-1647546326.jpg

Articole de la același autor

Tarifele de transport pentru navele tancuri petroliere s-au triplat în urma invaziei armatelor rusești în Ucraina în urmă cu două săptămâni. Pe de altă parte, majoritatea marilor companii de navigație refuză să transporte petrol și gaze rusești, chiar dacă multe guverne nu au stopat importurile de combustibil din Federația Rusă.

Tarifele de transport pentru tancurile petroliere aframax de mărime medie, pentru petrolul brut din Marea Neagră și Marea Baltică, au crescut de la aproximativ 10.000 la circa 30.000 de dolari pe zi. Dar în ciuda câștigurilor mari oferite, doar un număr mic de tancuri petroliere continuă să deservească porturile rusești din zona de conflict a Mării Negre.

Cel puțin o duzină de tancuri care transportau țiței rusesc au fost sechestrate sau nu li s-a permis accesul în porturile europene de către autoritățile vamale în ultima săptămână. Marii operatori de stat din China continuă să transporte țiței din Rusia pe navele lor sau pe tancuri petroliere închiriate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4383 secunde