Concluzia primei repartizări computerizate în liceele din Constanța: au crescut mediile de admitere

323
Concluzia primei repartizări computerizate în liceele din Constanța: au crescut mediile de admitere - fondrezultateadmitere1-1657816354.jpg

Articole de la același autor

La finalul primei repartizări computerizate, care a fost făcută publică joi, 14 iulie, din totalul celor 4.178 de absolvenți constănțeni de gimnaziu înscriși la admiterea 2022 în liceu, 3.816 și-au aflat unitatea de învățământ pe care o vor frecventa pentru următorii patru ani, alți 362 de elevi rămânând nerepartizați. Doar două locuri au rămas neocupate, la specializarea agricultură, în Liceul Tehnologic Crucea și Liceul Teoretic Băneasa.

De altfel, aceste două unități sunt cele care încheie „plutonul” mediilor de admitere, cu 3,26 la Băneasa și cu 2,99 la Crucea.

Pe primele trei locuri în preferințele elevilor constănțeni s-a aflat Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, cu specializările: matematică-informatică bilingv engleză ultima media 9,73 (față de 9,64 în 2021); matematică-informatică – ultima medie 9,71 (9,64), științe ale naturii – 9,69; ultima medie cu care s-a intrat fiind 9,48, la specializarea științe ale naturii.


Pe locul patru se află Liceul Teoretic „Ovidius”, cu specializarea matematică-informatică bilingv engleză, unde s-a intrat cu ultima medie 9,65 (față de 9,44 în 2021). De altfel, ultima medie cu care s-a intrat la acest liceu este la științe ale naturii bilingv germană – 9,27.


La Liceul Teoretic „Traian”, ultima medie cu care s-a intrat este 9,03, la specializarea științe ale naturii bilingv germană.

A urcat în topul preferințelor Colegiul Național „Mihai Eminescu”, la specializarea științe ale naturii bilingv engleză ultima medie de intrare fiind 9,29.


Doi elevi constănțeni cu medii peste 9 au rămas nerepartizați. Ei provin de la Școala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (media 9,01), respectiv de la Școala gimnazială „George Enescu” Năvodari (media 9, dar care solicitase repartizare în municipiul București).

Au mai rămas nerepartizați 13 elevi care provin din afara județului și își doreau să urmeze un liceu în județul Constanța, cu medii cuprinse între 8,43 și 4,20 (din județele Tulcea, Brăila, Vaslui și municipiul București). În schimb, în anul școlar viitor vor studia în licee din județul Constanța 70 de candidați din afara județului care au fost admiși cu medii de la 10 (absolvent al Liceului Teoretic „Jean Bart” din Sulina admis la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, la specializarea științe ale naturii) și până la 5,18.


În ceea ce-i privește pe cei patru elevi cu media de admitere 10, trei dintre ei au ales Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și unul Liceul Teoretic „Ovidius”.


De altfel, în top 20 de licee din țară după ultima medie de intrare, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” se situează pe locul 9.

Începând de mâine, 15 iulie, și până pe 20 iulie 2022, elevii sunt așteptați să-și depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizați.


Pe 20 iulie 2022 va fi transmisă de către unitățile de învățământ liceal situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4775 secunde