Condiții mai dure pentru stabilirea domiciliului: Adresele la care "locuiesc" mai multe persoane, în atenția autorităților

986
Condiții mai dure pentru stabilirea domiciliului: Adresele la care

Articole de la același autor

Ministerul de Interne vrea ca stabilirea domiciliului la adrese la care locuiesc deja prea multe persoane să nu mai fie posibilă. Mai mult, polițiștii vor putea verifica dacă cei care vor să fie luați în spațiu sau să obțină viză de flotant chiar locuiesc unde declară. Toate acestea printr-un proiect de ordonanță, pus recent în dezbatere publică, menit să combată fraudele electorale sau obținerea unor beneficii precum înscrierea copiilor la anumite școli.

Potrivit proiectului de ordonanță, cei care vor sa isi stabileasca domiciliul sau resedinta la o anumita adresa, adica sa obtina o viza de flotant sau sa fie luati in spatiu, nu vor mai putea face acest lucru daca la adresa respectiva sunt inregistrate mai mult de 10 persoane, decat daca fac parte din familia extinsa a proprietarului.

Potrivit Realitatea.net mai mult, angajații de la Evidența Persoanelor, cu ajutorul polițiștilor, vor putea verifica dacă cei care cer schimbarea domiciliului sau reședinței chiar locuiesc la adresa declarată și, în cazul în care nu o fac, buletinele le-ar putea fi anulate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2767 secunde