Condițiile de muncă ale piloților europeni, motiv de îngrijorare

157
Condițiile de muncă ale piloților europeni, motiv de îngrijorare - coditii-1651775552.jpg

Articole de la același autor

Noile modele de afaceri și pandemia Covid-19 au zguduit industria companiilor aeriene, având un impact profund asupra condițiilor de muncă ale echipajelor – se arată într-un comunicat al Confederației Europene a Lucrătorilor din Transporturi (ETUC). De altfel, Institutul Karolinska - cel mai mare centru de cercetare academică medicală din Suedia – investighează, în prezent, impactul acestor schimbări asupra sănătății și oboselii piloților și, în final, asupra siguranței zborului.

Sondajul privind condițiile de muncă și siguranța piloților a fost lansat la începutul lunii martie 2022. Punctul de plecare a fost studiul „Riscuri mari de zbor” din 2018, realizat de Institutul Karolinska, care a pus în evidență câteva date îngrijorătoare privind influența condițiilor de muncă asupra sănătății și siguranței piloților suedezi. Abia mai târziu, din cauza întârzierilor cauzate de pandemie, studiul a fost extins la nivel european. Sondajul aflat în derulare urmărește să furnizeze dovezile empirice științifice atât de necesare privind problemele cu care se confruntă piloții europeni în activitatea zilnică.

Un număr de 1.100 de piloți din peste 70 de companii aeriene au participat la sondaj, până la sfârșitul lunii martie. Culegerea datelor continuă. Confederația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi a anunțat că va ține cont de rezultatele studiului în acțiunile viitoare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale piloților europeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.371 secunde