Conferinţă internaţională în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia

139
Conferinţă internaţională în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia - 1-1679642373.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că va organiza, în parteneriat cu Varşovia şi Kiev, o conferinţă care să ajute la localizarea copiilor din Ucraina răpiţi de Rusia şi la aducerea lor înapoi, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Este o amintire oribilă a celor mai întunecate vremuri din istoria noastră, deportările de copii care au loc acolo. Este o crimă de război”, a declarat Ursula von der Leyen, după un summit desfăşurat la Bruxelles.

„Ştim că 16.200 de copii au fost deportaţi şi doar 300 s-au întors”, a informat preşedinta Comisiei Europene. Ea a adăugat că „aceste acţiuni penale justifică pe deplin mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internaţională” pe 17 martie pe numele preşedintelui Vladimir Putin şi al comisarului prezidenţial pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, pentru „deportarea ilegală” a copiilor ucraineni în timpul invaziei ruse.

„În parteneriat cu ucrainenii, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki şi cu mine am lansat o iniţiativă de repatriere a acestor copii răpiţi de Rusia. Pentru aceasta, vom organiza o conferinţă. Dorim să exercităm presiuni internaţionale astfel ca toate măsurile posibile să fie luate pentru a da de urma acestor copii”, a spus von der Leyen, fără a oferi detalii despre data sau locul acestui eveniment.

„Scopul este de a ajuta organismele ONU şi organizaţiile internaţionale relevante să obţină informaţii mai cuprinzătoare despre copiii deportaţi”, a spus ea. „Sunt incluşi şi copiii care au fost adoptaţi sau transferaţi în familii de plasament din Rusia”, a adăugat Ursula von der Leyen. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0088 secunde