Conflicte interetnice violente în India

363
Conflicte interetnice violente în India - india-1343312501.jpg
Zeci de persoane au fost ucise în cursul unor violențe interetnice în ultima perioadă în nord-estul Indiei, au anunțat, ieri, autoritățile,

care au suplimentat efectivele militare în teritoriu.

Peste 170.000 de localnici și-au părăsit satele din statul Assam, refugiindu-se în tabere, clădiri guvernamentale și școli, pentru a scăpa de violențele care au izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute, al căror bilanț, potrivit autorităților, a ajuns la 35 de morți.

În conflict, sunt implicate triburile indigene din Bodo, pe de o parte, și musulmani, de cealaltă parte, care își dispută de mai mulți ani proprietatea asupra terenurilor din această regiune izolată a Indiei.

"Situația este tensionată și primim întăriri militare suplimentare", a declarat șeful poliției din Assam, J. N. Choudhury.

Televiziunea a transmis imagini cu locuințe în flăcări, în timp ce localnicii s-au refugiat în tabere protejate de militari.

Potrivit unui oficial local de rang înalt din Bodoland, Hagrama Mohilary, "treizeci și cinci de persoane au fost ucise, iar numărul persoanelor din taberele de refugiați este estimat la circa 170.000". Trupurile victimelor au fost găsite în orezării și de-a lungul unor drumuri, a adăugat acesta.

Poliția a instaurat, luni seară, o politică de deschidere a focului fără avertisment, după ce persoane turbulente au atacat mai multe magazine și locuințe. A fost de asemenea instituită o interdicție de circulație.

"Am pierdut totul în aceste violențe. Casele ne-au fost rase, iar mulțimea dezlănțuită ne-a dat foc bunurilor", a declarat un localnic din districtul Kokrajhar, refugiat într-o tabără, citat de postul local de televiziune.

v v v

Potrivit agenției Press Trust of India, violențele au izbucnit după ce doi lideri ai studenților musulmani au fost împușcați, fiind grav răniți. Acest lucru a provocat acte de represalii împotriva populației Bodo.

Partea de nord-est a Indiei este legată de restul țării printr-o fâșie strâmtă de teren și, timp de mai multe decenii, s-a confruntat cu conflicte etnice și separatiste. Recent, câteva dintre principalele mișcări separatiste au demarat negocieri de pace cu Guvernul central. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Mai 2012
Stire din Actual : Grav accident feroviar, în India
Pagina a fost generata in 0.8297 secunde