Congresul SUA îl trage la răspundere pe Trump: se solicită DESECRETIZAREA JUSTIFICĂRII PENTRU ASASINATUL DIN BAGDAD!

181
Congresul SUA îl trage la răspundere pe Trump: se solicită DESECRETIZAREA JUSTIFICĂRII PENTRU ASASINATUL DIN BAGDAD! - ddd-1578388016.jpg

Articole recomandate

Liderul minorității democrate din Congresul Statelor Unite, Chuck Schumer, i-a cerut președintelui Donald Trump să desecretizeze motivele deciziei de a-l ucide pe generalul iranian Qassem Soleimani, transmite DPA, citată de Agerpres.

Democrații consideră că atacul aerian de la Bagdad soldat cu moartea comandantului iranian a fost o provocare periculoasă. Schumer susține că nu există nicio "justificare legitimă" pentru secretizarea notificării privind atribuțiile pe timp de război și că americanii au dreptul să știe de ce a dat președintele ordinul de atac.

"Este vital ca probleme de securitate națională de o asemenea importanță să fie aduse la timp la cunoștința poporului american. O notificare complet secretizată este pur și simplu necorespunzătoare într-o societate democratică", a arătat Schumer, într-o scrisoare trimisă lui Trump duminică. Documentul este semnat și de senatorul Bob Menendez, democratul cu rangul cel mai înalt în comisia pentru relații externe a Senatului.

Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților, a ridiculizat și ea notificarea din partea lui Trump și a susținut că nu trebuia secretizată.

Trump a scris mai multe mesaje pe Twitter și consideră că și-a îndeplinit astfel obligația de a informa Congresul conform legii privind atribuțiile în caz de război (War Powers Act). Democrații nu sunt de acord și insistă să primească mai multe informații.

Casa Albă a susținut că prin uciderea lui Soleimani a evitat atacuri "iminente" împotriva unor americani. Afirmația nu a fost însă susținută cu niciun fel de dovezi, nici de președinte, nici de către alți oficiali, ceea ce a provocat suspiciuni că Trump speră să folosească criza pentru a distrage atenția de la inculparea sa de către Congres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2019
Stire din Actual : "Cadou de Crăciun" coreean pentru SUA?
Pagina a fost generata in 0.9085 secunde