Conservatorii și social-democrații germani continuă parteneriatul la guvernare

213
Conservatorii și social-democrații germani continuă parteneriatul la guvernare - conservatorii-1573160845.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel și partenerii săi din coaliția guvernamentală au anunțat, miercuri, că vor continua să lucreze împreună, după ce au salutat un raport privind rezultatele executivului de la Berlin după alegerile din septembrie 2017, transmite DPA.  


Examinarea realizărilor legislative ale cabinetului Merkel a inițiat un proces care în final ar putea avea drept rezultat dezmembrarea coaliției guvernamentale de la Berlin întrucât această analiză va forma baza evaluării politice făcute de conservatori și social-democrați cu privire la continuarea parteneriatului dintre cele două blocuri politice. 


Vicecancelarul și ministrul de Finanțe Olaf Scholz, care dorește să devină viitorul lider al Partidului Social-Democrat german (SPD), a susținut comentariile lui Merkel. 


"Salut raportul ce arată lucrurile pe care le-am realizat. Mai avem multe de făcut", a spus Scholz. 
Mulți membri SPD doresc ca partidul lor să iasă din coaliția guvernamentală, dar sprijinul electoratului atât pentru conservatori, cât și pentru social-democrați a scăzut masiv după scrutinul din 2017, făcând din eventualele alegeri anticipate o opțiune nedorită. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5933 secunde