Consiliul de Securitate al ONU discută posibila trimitere a unei forţe internaţionale în Haiti

95
Consiliul de Securitate al ONU discută posibila trimitere a unei forţe internaţionale în Haiti - consiliuonu-1666096980.jpg

Articole de la același autor

Consiliul de Securitate al ONU a început să dezbată posibila trimitere a unei forţe internaţionale în Haiti pentru a restabili ordinea în contextul unei crize umanitare tot mai grave, dar fără a lua o decizie cu privire la această opţiune care nu întruneşte unanimitatea, informează AFP şi Reuters.

„Situaţia este absolut dramatică. Portul este blocat de bandele care nu lasă să iasă carburantul. Fără carburant, nu există apă. Şi există holeră, al cărei tratament necesită o bună hidratare”, a declarat în faţa presei secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

„Am delicata misiune de a aduce în faţa Consiliului de Securitate strigătul de disperare al unui întreg popor ce suferă şi de a spune cu voce tare şi clară că haitienii şi haitienele nu trăiesc, ci supravieţuiesc”, a afirmat ministrul de externe Jean Victor Généus.

Pentru a contracara violenţele şi paralizia din Haiti, Statele Unite şi Mexicul lucrează la două rezoluţii.

Una ar autoriza o misiune non-ONU internaţională de asistenţă de securitate pentru a ameliora situaţia de securitate şi a permite livrarea ajutorului umanitar, a explicat ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în şedinţa Consiliului de Securitate al ONU, devansată cu câteva zile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8012 secunde