Consiliul de Securitate al ONU salută convorbirile intercoreene

109
Consiliul de Securitate al ONU salută convorbirile intercoreene - consiliuljpeg-1515684534.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate al ONU salută convorbirile intercoreene de marți, sperând că acestea vor deschide calea unei denuclearizări a peninsulei, a declarat președintele în exercițiu al acestui for, ambasadorul Kazahstanului, Kairat Umarov.

"Membrii Consiliului consideră că un dialog inițial între cele două state coreene deschide posibilități pentru stabilirea încrederii în peninsula coreeană în vederea reducerii tensiunilor și a realizării unei denuclearizări", a afirmat diplomatul, citat de AFP, la finalul unei discuții între cei 15 membri ai Consiliului pe marginea ultimelor evoluții ale relațiilor dintre cele două țări vecine.

Reprezentanții sud și nord-coreeni s-au întâlnit, marți, pentru prima oară după decembrie 2015, într-o reuniune în cursul căreia Phenianul - care în 1988 a boicotat Jocurile de la Seul - a acceptat să trimită în Sud o delegație pentru JO de iarnă ce vor avea loc la Pyeongchang, între 9 și 25 februarie.

Într-un comunicat, ambasadorul suedez la ONU, Olof Skoog, a cărui țară este foarte implicată în relațiile dintre Coreea de Nord și comunitatea internațională, a subliniat că participarea acestei țări la JO reprezintă "o dezvoltare pozitivă". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0003 secunde