Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență, în chestiunea Ierusalimului

127
Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență, în chestiunea Ierusalimului - consiliul-1512657616.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență, astăzi, pentru a discuta despre recunoașterea unilaterală de către președintele american Donald Trump, a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Consiliul va dezbate în prima parte a reuniunii alte subiecte, urmând ca această chestiune a Ierusalimului să fie discutată ulterior, a menționat președinția japoneză a Consiliului.

Reuniunea a fost cerută de opt din cele 15 țări care fac parte din Consiliul de Securitate. Este vorba de patru țări europene (Suedia, Franța, Italia și Marea Britanie), două sud-americane (Bolivia și Uruguay) și două africane (Egipt și Senegal).

Aceste țări au cerut ca reuniunea să fie deschisă cu un discurs al secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Miercuri, acesta și-a reiterat, la scurt timp după anunțul președintelui american, Donald Trump, opoziția pe care a exprimat-o de la preluarea funcției în ianuarie față de "orice măsură unilaterală".

Statutul Ierusalimului nu poate fi rezolvat decât printr-o "negociere directă" între israelieni și palestinieni, a mai spus șeful ONU. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1839 secunde