Consiliul Europei critică închisorile supraaglomerate din Grecia

56
Consiliul Europei critică închisorile supraaglomerate din Grecia - consiliueuropainchisori-1662133976.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Europei a criticat, într-un raport publicat vineri, închisorile supraaglomerate din Grecia şi condiţiile de viaţă din acestea, care reprezintă un afront la adresa demnităţii umane, relatează AFP.

Raportul Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi a Tratamentelor Degradante (CPT) al Consiliului Europei a fost realizat în urma a două săptămâni de vizite, la sfârşitul anului 2021, la cinci închisori: la Korydallos, cea mai mare, lângă Atena, la Nigrita (nord), şi în insulele Kos, Chios şi Corfu.

Raportul, care evaluează condiţiile din închisori la zece ani după recomandările făcute de CPT, constată o suprapopulare şi condiţii precare de detenţie, violenţe între deţinuţi, lipsa gravă de personal şi servicii de sănătate inadecvate.

În cadrul vizitei efectuate la sfârşitul anului 2021, Grecia număra 11.182 de deţinuţi pe 10.175 de locuri, ceea ce reprezintă un grad de ocupare de 110%, notează raportul.

Din 34 de penitenciare, 24 erau supraaglomerate şi cincisprezece dintre ele aveau un grad de ocupare mai mare de 130%, se precizează în raport.

CPT a subliniat progresul în îngrijirea medicală a deţinuţilor prin creşterea numărului de personal medical din penitenciare, însă şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa unor investigaţii amănunţite cu privire la decesele produse în arest şi cu lipsa activităţilor constructive oferite deţinuţilor în vederea reintegrării lor în societate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5708 secunde