Consiliul UE dă undă verde regimului de călătorii fără viză pentru cetăţenii din Kosovo

237
Consiliul UE dă undă verde regimului de călătorii fără viză pentru cetăţenii din Kosovo - 1-1678432892.jpg

Articole de la același autor

Miniştrii de interne ai statelor din Uniunea Europeană, reuniţi în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), au adoptat poziţia în primă lectură cu privire la regimul de călătorii fără viză pentru titularii paşapoartelor eliberate de Kosovo.

Noile norme le vor permite titularilor de paşapoarte din Kosovo să călătorească în Uniunea Europeană fără viză pentru o perioadă de şedere de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile. Această scutire de obligaţia de a deţine viză se va aplica de la data intrării în funcţiune a Sistemului european de informaţii şi de autorizare privind călătoriile (ETIAS) sau de la 1 ianuarie 2024, oricare dintre acestea survine mai întâi.

„Kosovo a depus eforturi considerabile pentru a-şi îmbunătăţi securitatea şi gestionarea migraţiei şi pentru a-şi alinia politica în materie de vize la cea a UE. Sperăm să avem şi în continuare o cooperare fructuoasă în aceste domenii”, a declarat ministrul suedez pentru migraţie, Maria Malmer Stenergard, în numele preşedinţiei Consiliului UE.

Kosovo a înregistrat progrese semnificative în toate domeniile foii de parcurs privind liberalizarea vizelor. Pe baza acestei evaluări, Comisia a propus eliminarea obligativităţii de a deţine viză pentru titularii de paşapoarte eliberate de Kosovo. Exonerarea de obligaţia de a deţine viză va face ca întreaga regiune a Balcanilor Occidentali să facă obiectul aceluiaşi regim de vize.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde