Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov:

„Consolidarea prezenţei militare americane în Orientul Mijlociu riscă să ducă la o escaladare”

196
„Consolidarea prezenţei militare americane în Orientul Mijlociu riscă să ducă la o escaladare” - 1-1698137630.jpg
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a estimat, în cadrul unei reuniuni diplomatice la Teheran, că întărirea prezenţei militare americane în Orientul Mijlociu prezintă riscul unei escaladări a conflictului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, relatează agenţia AFP.

Referindu-se la trimiterea de către Statele Unite de nave de război în Orientul Mijlociu, Lavrov a declarat: „Cu cât un stat adoptă măsuri proactive de acest tip, cu atât mai mare este riscul, pericolul escaladării conflictului este mare”. El a apreciat că Statele Unite sunt deja printre ţările care intervin cel mai mult în acest conflict.

Lavrov a afirmat totuşi că acţiunea Washingtonului, precum şi cea a Uniunii Europene sunt necesare pentru a se ajunge la o reglementare diplomatică.

„Trebuie să acţionăm pe baza potenţialului colectiv al ţărilor din regiune şi al Uniunii Europene, şi probabil, al Statelor Unite, şi este dificil să se treacă de acestea”, a spus Lavrov. „Rusia nu acceptă nicio manifestare de terorism, nicio manifestare de violenţă cu încălcarea dreptului umanitar internaţional, inclusiv utilizarea fără discernământ a forţei”, a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6934 secunde