Controalele de la frontiera cu Cehia care blochează ruta migranţilor spre Germania frustrează Slovacia

122
Controalele de la frontiera cu Cehia care blochează ruta migranţilor spre Germania frustrează Slovacia - controalecehia-1668186450.jpg

Articole de la același autor

Slovacia a intensificat presiunile asupra Republicii Cehe pentru ca aceasta să relaxeze controalele la frontieră, în vigoare de câteva săptămâni, menite să combată creşterea numărului de migranţi, în special din Siria, care se îndreaptă spre Germania şi alte state din vestul Europei, informează Reuters.


Controalele au creat tensiuni între cele două ţări, prim-ministrul slovac Eduard Heger contestând utilizarea lor în conformitate cu reglementările Uniunii Europene. El s-a deplasat joi seara la Praga pentru a căuta o soluţie împreună cu omologul ceh, Petr Fiala.

Controalele de la punctele de intrare de-a lungul graniţei comune de 252 de kilometri, cu scopul de a descuraja migranţii care se deplasează pe jos sau care sunt introduşi ilegal la bordul unor vehicule, au îngreunat circulaţia camioanelor, provocând adesea întârzieri de câteva ore, situaţie care a stârnit nemulţumirea şoferilor de camion slovaci.


Slovacia susţine că aceste controale încalcă principiile Spaţiului Schengen, din care fac parte ambele ţări. Ministrul ceh de interne Vit Rakusan a declarat miercuri că acestea nu vor fi eliminate prea curând deoarece s-au dovedit eficiente. UE a admis controalele temporare din Cehia din cauza migraţiei neregulate şi activităţilor grupurilor organizate de contrabandă.

În această lună, guvernul slovac a instalat o tabără cu 16 corturi în Kuty, un oraş de graniţă, pentru a gestiona fluxul de migranţi opriţi de controale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1464 secunde