Controverse la nivel internațional. „Polonia ar trebui să copieze legea anti-LGBT a Ungariei”

269
Controverse la nivel internațional. „Polonia ar trebui să copieze legea anti-LGBT a Ungariei” - ministrupolonia-1624979134.jpg

Articole de la același autor

Ministrul educației din guvernul de la Varșovia susține că Polonia ar trebui să copieze legea adoptată de Ungaria împotriva comunității LGBT, relatează Reuters. Guvernele ultraconservatoare ale Ungariei și Poloniei susțin că se luptă împotriva a ceea ce ele numesc ideologia LGBT.

Într-un interviu acordat unei gazete conservatoare din Polonia și publicat luni, Przemyslaw Czarnek a lăudat controversata lege adoptată în Ungaria la mijlocul lunii iunie.

„Această lege susține că disciplinele școlare care se referă la probleme de sexualitate nu trebuie să promoveze schimbarea de gen sau homosexualitatea. Ar trebui să copiem aceste reguli în întregime și pe teritoriu polonez”, a spus ministrul.

Czarnek este cunoscut pentru declarațiile controversate și atacurile la comunitatea LGBT. Anterior, el i-a numit anormali pe participanții la un marș LGBT din Varșovia și a spus că marșul este o insultă la adresa moralității publice.

Controversata legislaţie ungară a stârnit o dezbatere neobişnuit de aprinsă la summitul celor 27 de ţări de la Bruxelles. Legea a determinat 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres (invitat la summit) despre necesitatea de a susţine valorile europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Octombrie 2020
Stire din Sport : Mondialele de semi-maraton, în Polonia
Pagina a fost generata in 0.4339 secunde