Convorbire de 90 de minute, Obama-Putin. Liderul SUA amenință Rusia

234
Convorbire de 90 de minute, Obama-Putin. Liderul SUA amenință Rusia - obamaputin12592981b-1393790211.jpg

Articole recomandate

Rusia își rezervă dreptul de a "proteja interesele sale și populația rusofonă" în caz de "violențe" în estul Ucrainei și în Crimeea, i-a spus președintele rus, Vladimir Putin, omologului său american, Barack Obama, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de AFP. În cursul conversației telefonice, care a durat 90 de minute, președintele american l-a îndemnat pe omologul său rus să-și retragă forțele din Crimeea și l-a avertizat în privința unei izolări a Rusiei pe scena internațională.


Această conversație telefonică a avut loc în contextul unei reuniuni de urgență a echipei de securitate națională a președintelui american, cu scopul de a examina opțiunile politice menite să conducă la soluționarea crizei din Ucraina.


În cursul conversației telefonice, care a durat 90 de minute, președintele american l-a îndemnat pe omologul său rus să-și retragă forțele din Crimeea și l-a avertizat în privința unei izolări a Rusiei pe scena internațională, dacă va insista să intervină în Ucraina.


Obama i-a spus lui Putin că a încălcat legislația internațională mobilizând trupe în Ucraina și i-a solicitat să discute pașnic cu autoritățile de la Kiev pe marginea îngrijorărilor sale privind situația populației rusofone din această țară, a anunțat Casa Albă, scrie realitatea.net.


Mișcările de trupe ruse în Ucraina constituie o "încălcare clară a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, ceea ce este o abatere de la legislația internațională", i-a declarat Obama lui Putin, potrivit administrației americane.


"Statele Unite condamnă intervenția rusă în teritoriul ucrainean", anunță Casa Albă.


În plus, "Statele Unite îndeamnă Rusia să reducă tensiunile prin retragerea forțelor sale de la bazele din Crimeea și să se abțină de la orice amestec, oriunde, în Ucraina", anunță aceeași sursă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3167 secunde