Copiii mici se masturbează

3850

Articole de la același autor

Cu toate că pare ciudat, și copiii mici se masturbează. Acest tip de comportament este întâlnit la micuții între doi și șase ani și, cu toate că nu implică fantezii sexuale ci doar o joacă cu organele genitale, este vorba despre masturbare.

Cel mai adesea, fetițele și băiețeii își freacă mânuțele sau un obiect de organele genitale în timpul băiței.
Oricât de bizar ar părea, este posibil ca fetița sau băiatul dumneavoastră să se masturbeze. Joaca cu organele genitale nu implică fantezii sexuale, ci doar o practică plăcută, cel mai adesea, în timpul băiței.
Masturbarea la copii începe în jurul vârstei de doi anișori, atunci când puștii încep să-și exploreze corpul, mai mult din curiozitate. "Copiii pot deveni preocupați, se pot înroși, vă pot privi fix", ne-a povestit dr. Corneliu Neagoe, medic primar pediatru în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
Copiii se masturbează când sunt stresați, plictisiți, obosiți sau la băiță. Nu cunosc rușinea la o vârstă atât de fragedă când își ating penisul sau clitorisul, de aceea vor continua să-și provoace plăcere. "Un bagaj în acest sens există în capul copilului. Inițial, se atinge din greșeală, îi place și continuă", ne explică dr. Corneliu Neagoe.
Ca părinte nu trebuie să te îngrijorezi și nici să crezi că-l poți face pe copil să renunțe la mastur-bare. Dacă îi face plăcere sigur nu o să renunțe la practică. Poți controla doar locul în care se întâmplă. "Pentru micuț, masturbarea este la fel ca un act sexual normal între adulți", a mai adăugat medicul.
Singurul lucru pe care-l poți face ca părinte este să-i distragi atenția și, dacă nu reușești, încearcă să-i arăți că-l înțelegi, că știi ce simte, dar că nu are voie să o facă de față cu altcineva.
Cea mai mare greșeală pe care o poate face un părinte este încercarea de a elimina masturbarea cu totul. Este greșit, mai ales că nu-l poți controla mereu și, imediat ce nu vei mai fi în preajma lui, va repeta gestul.
Este exclusă pedeapsa, mus-trarea sau bătaia. "Masturbarea nu prezintă niciun risc", a încheiat dr. Corneliu Neagoe. În caz contrar, abordările incorecte din partea părinților vor duce la inhibiții sexuale pe viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0775 secunde