Coreea de Nord a închis cel mai important punct de frontieră cu China

147
Coreea de Nord a închis cel mai important punct de frontieră cu China - dandong-1365580001.jpg
Cel mai important punct de frontieră chinez cu Coreea de Nord, la Dandong (nord-est), a fost închis pentru grupurile de turiști, a declarat un responsabil vamal din acest oraș, care a adăugat că frontiera rămâne deschisă pentru afaceri.

"Agențiile de voiaj nu sunt autorizate să meargă acolo, deoarece guvernul nord-coreean solicită străinilor să părăseacă (țara). Din câte știu, oamenii de afaceri pot intra și ieși din Coreea de Nord fără restricții", a declarat acest responsabil aflat sub anonimat.

La rândul său, un responsabil al unei agenții de voiaj din Dandong a precizat pentru AFP că decizia a fost luată de către Coreea de Nord.

Marți "la nouă seara, am primit un apel al biroului de turism (chinez) informându-ne că din cauza situației tensionate la Phenian, agențiile de voiaj din Dandong nu mai sunt autorizate să conducă grupuri în Coreea de Nord".

Aceasta a precizat că închiderea este valabilă începând de miercuri și că nu se știe pentru ce perioadă a fost stabilită.

"Este absolut sigur că este o decizie a Coreei de Nord", a adăugat aceasta, indicând că biroul de turism a confirmat că este vorba de decizia Phenianului.

Coreea de Nord a amenințat din nou marți cu posibilitatea unui război "termonuclear" și solicită străinilor din Coreea de Nord să își plănuiască plecarea din țară, "o retorică inutilă care nu face decât să sporească tensiunile" a regretat Casa Albă.

Sâmbătă, un responsabil al unei agenții de călătorii specializate pe Coreea de Nord de la Beijing a declarat pentru AFP că trimite în continuare, ca de obicei, grupuri de turiști la Phenian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4709 secunde