Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră din oraşul Onchon, de pe coasta de vest a ţării

82
Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră din oraşul Onchon, de pe coasta de vest a ţării - coreearachete-1660740342.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră din oraşul Onchon, de pe coasta sa de vest, spre Marea Galbenă, miercuri dimineaţă, a declarat o sursă militară sud-coreeană sub obişnuita rezervă a anonimatului, fără a oferi detalii cum ar fi raza de acţiune, altitudinea rachetelor sau ora lansării, transmite agenția Reuters.

Autorităţile de informaţii sud-coreene şi americane efectuează o analiză în acest sens, aliaţii menţinând o poziţie de pregătire fermă, a adăugat oficialul.


Lansările au loc în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite au început marţi un exerciţiu comun preliminar de patru zile, în vederea pregătirii pentru manevrele lor anuale Ulchi Freedom Shield, suspendate de mult timp, care vor avea loc între 22 august şi 1 septembrie. Aceste exerciţii exasperează Phenianul, care le vede ca pe o repetiţie pentru o invazie. De asemenea, intervin în timp ce preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a ţinut miercuri o conferinţă de presă pentru a marca 100 de zile de la preluarea mandatului.


Yoon Suk-yeol a declarat că este dispus să ofere un ajutor economic eşalonat Coreei de Nord dacă aceasta va pune capăt dezvoltării armelor nucleare şi va începe denuclearizarea, răspunzând la întrebări în timpul conferinţei de presă



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4125 secunde