Coreea de Nord a lansat trei rachete la doar câteva ore după ce Joe Biden a părăsit Asia

119
Coreea de Nord a lansat trei rachete la doar câteva ore după ce Joe Biden a părăsit Asia - coreearachete-1653500651.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a tras trei rachete spre Marea Japoniei, la câteva ore după plecarea din regiune a lui Joe Biden. Președintele SUA a vizitat Asia, printre altele, pentru a-şi reafirma sprijinul pentru Seul şi Tokyo în faţa ameninţării nucleare a Phenianului.

Statul major sud-coreean a precizat că aceste proiectile au fost lansate la orele 06.00 (marţi, 21.00 GMT), 06.37 şi 06:42 din Sunan, la periferia Phenianului, în direcţia Mării Japoniei, notează AFP. Paza de coastă japoneză a evocat o posibilă rachetă balistică şi a cerut navelor să rămână departe de orice resturi căzute în mare.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a convocat imediat o reuniune a Consiliului de securitate naţională.

Regimul nord-coreean, sub sancţiunile Naţiunilor Unite pentru programele sale de armament, şi-a accelerat testele de rachete în ultimele luni, dând vina pe atitudinea ostilă a Statelor Unite. El a testat o rachetă balistică intercontinentală în martie pentru prima dată din 2017. Iar serviciile sud-coreene şi americane de informaţii îl bănuiesc că plănuieşte un test nuclear iminent, care ar fi şi primul în cinci ani.

Guvernul american a spus în ultimele zile că se aşteaptă la o provocare din partea Phenianului în timpul sau imediat după vizita lui Joe Biden, care a încheiat marţi seară un turneu în Coreea de Sud şi Japonia, mai scrie sursa citată de Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4033 secunde