Coreea de Nord a raportat un focar al unei boli intestinale neidentificate

152
Coreea de Nord a raportat un focar al unei boli intestinale neidentificate - yzi4mjy1nmzhy2e2nwm1yze3ota2ndmx-1655373845.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a raportat joi izbucnirea unui focar al unei boli intestinale neidentificate într-o regiune agricolă, o presiune suplimentară asupra acestui stat izolat, care se confruntă cu o penurie alimentară cronică şi cu un val de infectări COVID-19, informează Reuters.


Liderul Kim Jong Un a trimis miercuri medicamente în oraşul-port Haeju din vestul ţării pentru a veni în sprijinul pacienţilor care suferă din cauza acestei ''epidemii acute enterice'', a precizat agenţia de ştiri KCNA fără să precizeze numărul persoanelor afectate sau să identifice boala.


Termenul enteric se referă la tractul gastrointestinal.


''(Kim) a subliniat nevoia de a controla epidemia cât de curând posibil adoptând măsuri adecvate pentru a carantina cazurile suspecte astfel încât să-i limiteze complet transmiterea şi de a confirma cazurile prin examinare epidemiologică şi teste ştiinţifice'', a spus KCNA.


Un oficial din cadrul Ministerului Reunificării din Coreea de Sud care se ocupă de afacerile inter-coreene a spus că guvernul monitorizează focarul, care ar putea fi de holeră sau febră tifoidă.


Focarul epidemic a apărut când deja Coreea de Nord se confruntă cu un prim val de infectări cu COVID-19. Statul a declarat stare de urgenţă luna trecută pe fundalul temerilor legate de lipsa vaccinurilor şi a produselor medicale.


Agenţia de spionaj din Coreea de Sud a informat anterior legislatorii că boli care se răspândesc pe calea apei, cum ar fi febra tifoidă, erau deja larg răspândite în Coreea de Nord înainte de anunţarea epidemiei de coronavirus.


''Bolile intestinale cum ar fi febra tifoidă şi shigeloza nu sunt deosebit de noi în Coreea de Nord, dar ce este cu adevărat problematic este apariţia acestora într-un moment când ţara se luptă deja cu COVID-19'', a spus profesorul Shin Young-jeon, de la Facultate de Medicină a Universităţii Hanyang din Seul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.528 secunde