Coreea de Nord amenință SUA cu "ruina finală"

288
Coreea de Nord amenință SUA cu

Articole recomandate

Coreea de Nord amenință Statele Unite cu un "atac nuclear devastator" și cu "ruina finală", într-un nou mesaj apărut în presa oficială de la Phenian.


Statele Unite și aliații săi vor fi loviți de un "atac nuclear devastator", iar America va ajunge la ruină totală, se spune într-un material oficial al regimului publicat în ziarul Rodong Sinmun.

Noile amenințări vin în contextul escaladării tensiunilor dintre Coreea de Nord și statele ONU, după al șaselea test nuclear desfășurat de țara asiatică.

Japonia a anunțat că va desfășura marți un sistem suplimentar de apărare antirachetă în insula Hokkaido din nordul arhipelagului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării nipon, la câteva zile după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă care a survolat această regiune.

"Vom instala un sistem PAC-3 spre amiază" la o bază a Forțelor de autoapărare terestre (numele armatei japoneze) la limita sudică a Hokkaido, a spus Kensaku Mizuseki.

Potrivit autorităților locale, guvernul a implementat deja un sistem de apărare antirachetă Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) într-o altă parte a Hokkaido.

În pofida acestor detalii, Mizuseki a refuzat să precizeze unde au fost amplasate alte sisteme PAC-3 în Japonia, din motive de confidențialitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4866 secunde