Coreea de Nord, atac prin intermediul presei la Joe Biden

105
Coreea de Nord, atac prin intermediul presei la Joe Biden - fondcoreeabiden-1649605425.jpg
Coreea de Nord a lansat, prin intermediul presei sale de stat, o diatribă violentă împotriva preşedintelui american Joe Biden, catalogat drept bătrân senil şi slab pentru că l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de crime de război în Ucraina.

Biden a acuzat în repetate rânduri Rusia de crime de război, iar la sfârşitul lunii martie a creat probleme spunând că Putin nu poate rămâne la putere. „Astfel de remarci iresponsabile nu pot fi făcute decât de urmaşul yankeilor, un maestru al agresiunii şi al conspiraţiei”, a scris agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA într-un comentariu publicat sâmbătă.

„S-ar putea concluziona că există o problemă cu facultăţile sale intelectuale şi că remarcile sale iresponsabile sunt doar o dovadă a imprudenţei unui bătrân senil”, a continuat KCNA referindu-se la Biden. „Viitorul SUA pare sumbru cu un om atât de slab la putere”, a adăugat aceasta.

Phenianul susţine în mod deschis invazia Ucrainei de către Rusia, unul dintre puţinii săi aliaţi, şi acuză Washingtonul că se află la originea crizei actuale, scrie Agerpres. Regimul de la Phenian a declarat că acest conflict a devenit brusc o problemă legată de drepturile omului şi a afirmat că Statele Unite vor fi pierzătorul final al crizei, consemnează şi EFE.

Acest comentariu de opinie publicat sâmbătă de agenţia de stat KCNA, semnat de Kim Myong Chol, se referă la SUA şi la alte ţări occidentale ca fiind autorii agresiunii care au provocat violenţă, război, dezastru umanitar şi instabilitate în fosta Iugoslavie, Afganistan şi Irak.

Nu este neobişnuit ca presa oficială nord-coreeană să atace liderii străini cu un limbaj violent, chiar abuziv. Biden a mai fost numit câine turbat care ar trebui omorât în bătaie cu un băţ, pe când era candidat democrat la preşedinţia SUA.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost descris ca fiind răsfăţat şi dereglat mintal. Fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye a fost numită vrăjitoare şi prostituată vicleană.

Coreea de Nord este supusă unor sancţiuni extinse din partea comunităţii internaţionale din cauza programelor sale nucleare şi de rachete şi şi-a accelerat testele de armament în ultimele luni, ceea ce a determinat Washingtonul să sporească presiunea asupra regimului condus de Kim Jong-un, dar fără a închide uşa dialogului.

În ianuarie 2021, Pyongyang a aprobat un plan de modernizare a armamentului care se află în spatele recentei creşteri a testelor cu rachete (12 de la începutul anului, un număr record).

Regimul a lansat la sfârşitul lunii martie prima sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din 2017 şi se crede că ar putea detona în curând un dispozitiv atomic pentru prima dată în ultimii cinci ani.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2096 secunde