Coreea de Nord confirmă primul deces din cauza Covid-19

69
Coreea de Nord confirmă primul deces din cauza Covid-19 - coreeacovid-1652446257.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a confirmat primul deces cauzat de Covid-19, iar presa de stat a adăugat că alte zeci de mii de persoane au simptome de febră.

Șase persoane au murit după ce au făcut febră, una dintre ele fiind depistată pozitiv la Omicron, a anunțat vineri presa de stat, citată de BBC.


Conform presei, 187.000 de persoane cu febră sunt izolate și tratate.

Deși experții consideră că virusul este prezent în țară de ceva timp, autoritățile au dezvăluit abia joi primele cazuri.

Acestea au anunțat că a existat un focar al variantei Omicron în capitala Phenian și au dispus măsuri de izolare. Agenția oficială de știri KCNA a raportat că focarul s-a extins dincolo de capitală. „O febră a cărei cauză nu a putut fi identificată s-a răspândit în mod exploziv la nivel național de la sfârșitul lunii aprilie”, a transmis agenția.


Aproximativ 350.000 de persoane au prezentat semne ale acestei febre, a adăugat agenția, fără a preciza câte au fost testate pozitiv pentru Covid.


Analiștii sugerează că cele mai recente cifre din mass-media de stat, inclusiv recunoașterea faptului că febra cu origine nespecificată s-a răspândit la nivel național, ar putea indica faptul că țara se confruntă cu o epidemie diferită de toate cele pe care le-a văzut până acum.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4637 secunde