Coreea de Nord denunţă noua strategie de apărare a Japoniei

76
Coreea de Nord denunţă noua strategie de apărare a Japoniei - coreeajaponia-1671549160.jpeg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a denunţat marţi noua strategie defensivă a Japoniei, calificând-o drept o ameninţare serioasă împotriva păcii internaţionale şi care a schimbat în mod fundamental mediul securităţii regionale, şi a avertizat cu o acţiune reală drept răspuns, informează AFP.


Săptămâna trecută, Japonia şi-a prezentat noua politică de apărare al cărei obiectiv este de a creşte considerabil capacităţile sale militare în următorii cinci ani, inclusiv capacitatea sa de contraatac, ca răspuns la ameninţări provenind dinspre două puteri nucleare, China şi Coreea de Nord.

„Japonia creează o gravă criză de securitate, adoptând o nouă strategie de securitate ce oficializează efectiv posesia de capacităţi de lovitură preventivă împotriva altor ţări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Coreei de Nord într-un comunicat.


„Oficializarea noii linii de agresiune a Japoniei a schimbat în mod fundamental mediul de securitate în Asia de Est”, se spune în comunicat, retransmis de agenţia oficială KCNA.

Tokyo îşi va da seama că această alegere este foarte periculoasă şi rea, a mai declarat acest purtător de cuvânt, avertizând că Phenianul va continua să-şi manifeste amploarea îngrijorării şi nemulţumirea prin acţiuni concrete.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7686 secunde