Coreea de Nord, după survolul bombardierelor americane: Atacul asupra SUA, inevitabil

272
Coreea de Nord, după survolul bombardierelor americane: Atacul asupra SUA, inevitabil - kimjongunpesubmarin-1506249163.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a afirmat că atacarea cu rachete a teritoriului Statelor Unite este inevitabilă, după ce președintele Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-un "omul-rachetă" ("Rocket-Man") și în contextul în care sâmbătă bombardiere americane au survolat apele din largul coastei de est nord-coreene, relatează News.ro.


Afirmațiile ministrului nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, făcute în fața Adunării Generale a ONU, accentuează dialogul aprins dintre cele două țări cu privire la arsenalul nuclear și la programul de rachete balistice ale Coreei de Nord.

În această săptămână, președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au insultat reciproc, Trump făcându-l pe nord-coreean "nebun", vineri, la o zi după ce Kim l-a numit pe el "senil american nebun".

Sâmbătă, jignirile au continuat, Ri Yong Ho numindu-l pe Trump "persoană cu probleme psihice, plină de megalomanie și automulțumire", care încearcă să transforme ONU într-un "cuib de gangsteri". Oficialul nord-coreean a menționat că Trump se află într-o "misiune sinucigașă", după ce președintele american a spus că liderul nord-coreean este într-o astfel de misiune.

"Președintele malefic", l-a mai numit Ri pe Trump, avertizând că țara sa este pregătită să se apere dacă Statele Unite dau semne că ar desfășura "o operațiune de decapitare a conducerii țării sau un atac militar" asupra Coreei de Nord.

"Acum suntem în sfârșit la doar câțiva pași de ultima fază a finalizării forței nucleare a statului", a spus Ri la reuniunea anuală a liderilor mondiali.

El a precizat că sancțiunile nu ar avea niciun efect asupra hotărârii nord-coreenilor de a-și dezvolta armele nucleare, scopul suprem fiind "echilibrarea puterii cu SUA".

Joi, Donald Trump a semnat un nou ordin prin care înăsprește sancțiunile vizând Coreea de Nord, pentru programul nuclear. Trump a afirmat că măsurile sunt create pentru "a tăia sursele de venit care finanțează eforturile Coreei de Nord de a dezvolta cele mai letale arme cunoscute omenirii". Sancțiunile vizează industriile textilă, a pescuitului, IT și manufacturieră.

În această lună, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la inițiativa Statelor Unite, o nouă serie de sancțiuni impuse Coreei de Nord, care interzic exporturile de textile și reduc aprovizionările acestei țări izolate cu petrol și gaze naturale. Această este a opta serie de măsuri - susținută de China și Rusia, cele mai apropiate susținătoare ale Coreei de Nord - și vizează să pedepsească regimul din cauza unui testului nuclear efectuat la 3 septembrie.

Prin sancțiunile sale, de fiecare dată mai dure, ONU vrea să determine Phenianul să-și negocieze programele de înarmare nucleară și convențională, considerate o amenințare la adresa stabilității lumii, scrie digi24.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8756 secunde