Coreea de Nord face noi teste nucleare

1219
Coreea de Nord face noi teste nucleare - coreeadenord-1359298619.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord face pregătiri intense pentru efectuarea unui nou test nuclear, anunță un institut de cercetări american care prezintă imagini filmate prin satelit, relatează site-ul postului de televiziune Fox News. Sateliții au surprins activitățile de la complexul nord-coreean Pun-ggye-ri, unde regimul stalinist a efectuat teste nucleare în 2006 și 2009. Conform imaginilor, în ultimele săptămâni, drumurile spre acest complex au fost curățate constant de zăpadă, iar tunelul săpat în munte a fost astupat, lucru care sugerează eventualitatea detonării unui dispozitiv nuclear.


Informațiile au fost furnizate agenției AP de site-ul 38 North, aparținând Institutului de cercetări SUA-Coreea al Academiei de Studii Internaționale Avansate Johns Hopkins. Cele mai recente imagini au fost filmate miercuri.

Joi, regimul stalinist de la Phenian, condus de Kim Jong-un, a avertizat că va efectua un nou test nuclear și va lansa rachete, amenințând direct Statele Unite. China, principalul susținător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să își tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar și energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6333 secunde