Coreea de Nord îi amenință pe americani. O nouă rachetă i-ar putea lovi

174
Coreea de Nord îi amenință pe americani. O nouă rachetă i-ar putea lovi - americaniiamenintati-1466687675.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a salutat testarea unei noi rachete cu rază medie de acțiune care amenință, în opinia sa, bazele militare americane din Oceanul Pacific, a anunțat agenția de presă oficială KCNA, relatează AFP.

Kim, care a supervizat personal, miercuri, tirul celor două rachete de tip Musudan, a declarat că este vorba despre un "mare eveniment", care consolidează în mod considerabil capacitatea unor atacuri nucleare preventive ale Coreei

de Nord, potrivit KCNA, citată de News.ro.

La solicitarea Washingtonului și Tokyo, care au condamnat acest test, ambasadorii celor 15 țări membre ale Consiliului de Securitate al ONU au participat la consultări cu ușile închise.

Reprezentanta State-lor Unite, Samantha Power, a îndemnat la "o condamnare rapidă și unită" a noilor tiruri nord-coreene. Ea a declarat că este necesară totodată o consolidare a aplicării sancțiunilor foarte stricte deja adoptate în martie împotriva Phenianului de către consiliu.

Coreea de Nord a lansat, miercuri, una după alta, două rachete de tip Musudan cu rază medie de acțiune (2.500-4.000 de kilometri), susceptibile, în mod teoretic, să amenințe Coreea de Sud, Japonia și baze americane de pe Insula Guam, în Oceanul Pacific. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2681 secunde