Coreea de Nord pregătește lansarea unei rachete balistice

105
Coreea de Nord pregătește lansarea unei rachete balistice - atac-1464620843.jpg

Articole recomandate

Armata sud-coreeană a anunțat luni că monitorizează o posibilă lansare de rachetă balistică de către Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) după unele informații difuzate de către un post de televiziune nipon privind o astfel de potențială lansare, relatează romanialibera.ro.

Potrivit Agerpres, un oficial din cadrul Marelui Stat Major al forțelor sud-coreene (JCS) a declarat telefonic pentru Xinhua că urmărește semnele unei lansări de rachetă balistică de către Coreea de Nord. Declarațiile survin după ce postul de televiziune NHK a anunțat că forțele militare nipone sunt în stare de alertă ca urmare a unor indicii privind o posibilă lansare de rachetă balistică de către Coreea de Nord și pentru a doborî orice proiectil care se îndreaptă spre Japonia.

Armata japoneză a desfășurat distrugătoare echipate cu sistemul Aegis în apele occidentale ale arhipelagului nipon, precum și baterii de apărare antirachetă Patriot PAC-3 la Tokyo și în alte zone pentru a intercepta posibile proiectile lansate de către RPDC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3079 secunde