Coreea de Nord pregătește terenul pentru un nou test nuclear

78
Coreea de Nord pregătește terenul pentru un nou test nuclear - coreeanord-1659709250.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a făcut pregătiri pentru efectuarea unui nou test nuclear în primele șase luni ale anului, conform unui fragment dintr-un document confidențial al ONU, consultat de Reuters, joi.

„Munca desfășurată la situl de testare nucleară de la Punggye-ri pregătește terenul pentru noi teste pentru dezvoltarea de arme nucleare”, au transmis agențiile independente de monitorizare pentru Comitetul de Sancțiuni pentru Coreea de Nord al Consiliului de Securitate al ONU.


„Coreea de Nord a continuat să-și dezvolte capacitățile de producere a materialului fisionabil la situl de la Yongbyon”, au mai transmis agențiile. Yongbyon este principala instalație nucleară a Coreei de Nord și operează primele reactoare nucleare ale acestei țări.


SUA au avertizat de mult timp cu privire la faptul că regimul Kim se pregătește de efectuarea celui de-al șaptelea test nuclear și a transmis că va acționa pentru întărirea sancțiunilor împotriva Phenianului, dacă acest test va fi realizat.

Agențiile de monitorizare ale ONU mai spun și că investigațiile lor au arătat că regimul de la Phenian este de vină pentru numeroase atacuri cibernetice prin care au fost furate milioane de dolari în active cripto.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.554 secunde