Coreea de Nord susţine că a învins pandemia de coronavirus

152
Coreea de Nord susţine că a învins pandemia de coronavirus - agfzad0xnzk5nmm5nwjlzdk4mtc5otnl-1660201723.jpg
La trei luni de la prima confirmare a unui focar de coronavirus în Coreea de Nord, autorităţile spun că au învins virusul, informează DPA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat miercuri victoria în bătălia pentru eradicarea noului coronavirus în cadrul unei reuniuni naţionale privind măsurile pentru combaterea epidemiei, care a avut loc la Phenian, a relatat joi media de stat.

Kim a declarat, potrivit presei, că acţiunile împotriva virusului s-au încheiat, dar Coreea de Nord trebuie să rămână vigilentă şi să monitorizeze în mod eficient regiunile de graniţă.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de îmbolnăvire sau cazuri suspecte legate de epidemie în ultimele aproape două săptămâni.

Este neclar câte infectări cu COVID-19 s-au înregistrat în total în această ţară.

Coreea de Nord, o ţară izolată pe plan internaţional, a confirmat pentru prima dată infectări cu noul coronavirus la mijlocul lunii mai, când a anunţat că se confruntă cu o urgenţă epidemiologică.

Ulterior, s-a referit la ''cazuri de febră''. Potrivit bilanţurilor realizate de autorităţile nord-coreene, aproape 4,8 milioane de astfel de cazuri au fost înregistrate de la sfârşitul lui aprilie. S-a înregistrat un număr de 74 de decese.

Experţii estimează că în Coreea de Nord nu există suficiente capacităţi de testare. Cu toate acestea, autorităţile au declarat că au trimis imediat echipe ''mobile anti-epidemice'' în acele regiuni unde s-au înregistrat cazuri de febră pentru efectuarea testelor PCR şi a testelor de anticorpi în scopul determinării cauzei simptomelor. 

Pagina a fost generata in 0.434 secunde