Coreea de Nord testează cu succes un motor cu combustibil solid de mare putere

173
Coreea de Nord testează cu succes un motor cu combustibil solid de mare putere - coreeatest-1671215721.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a testat cu succes un motor cu combustibil solid de mare putere ce ar permite lansarea mai rapidă a rachetelor balistice, a anunţat vineri agenţia de presă de stat KCNA, preluată de France Presse şi DPA.

Supervizat de liderul nord-coreean Kim Jong Un, testul efectuat a oferit o garanţie ştiinţifică şi tehnologică pentru dezvoltarea unui nou tip de armă strategică, potrivit unui comunicat în engleză difuzat de KCNA.

Imaginile testului efectuat la baza de lansare a sateliţilor Sohae din Tongchang-ri (nord-vest) îl arată pe liderul nord-coreean urmărind tirul static al motorului, din care ieşeau flăcări galbene strălucitoare.

În ciuda sancţiunilor internaţionale, Phenianul continuă să-şi consolideze arsenalul militar, mai ales rachetele balistice intercontinentale (ICBM).

În prezent, toate sunt cu combustibil lichid şi Kim Jong Un a făcut anul trecut din motoarele cu combustibil solid o prioritate strategică pentru a evolua spre proiectile mai avansate.

Rachetele cu combustibil lichid sunt mai dificil de utilizat şi necesită mai mult timp de pregătire, potrivit analiştilor. Mai încete, ele sunt de asemenea mai uşor de reperat şi distrus de inamic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8378 secunde