Coreea de Nord: Un nou cetățean american a fost arestat pentru "acte ostile"

206
Coreea de Nord: Un nou cetățean american a fost arestat pentru

Articole recomandate

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat duminică agenției de presă sud-coreene Yonhap că Washingtonul este la curent cu informațiile difuzate în cursul aceleiași zile de agenția de presă nord-coreeană KCNA, potrivit cărora încă un cetățean american, pe nume Kim Hak-song, a fost arestat în Coreea de Nord pentru "acte ostile" neprecizate. Acesta ar fi lucrat la Universitatea de Științe și Tehnologie din Phenian.


Securitatea cetățenilor americani este una din prioritățile cele mai înalte ale departamentului de stat, iar când apar informații despre arestarea unui american de către nord-coreeni, "conlucrăm cu ambasada de la Phenian a Suediei, care acționează ca putere protectoare a Statelor Unite în Coreea de Nord", a arătat purtătorul de cuvânt, care a refuzat să facă orice alte comentarii din motive de confidențialitate.


Săptămâna trecută, Coreea de Nord a anunțat arestarea, pe 22 aprilie, a unui alt cetățean al SUA, Kim Sang-dok, cadru didactic la aceeași universitate, pentru "comiterea unor acte criminale de ostilitate cu intenția de a răsturna" regimul nord-coreean.


În Coreea de Nord mai sunt deținuți în prezent americanii Otto Warmbier, student, și Kim Dong-chul, de origine coreeană, în vârstă de 63 de ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4968 secunde