Coreea de Nord vrea să coopereze cu China împotriva SUA, o amenințare comună

179
Coreea de Nord vrea să coopereze cu China împotriva SUA, o amenințare comună - coreeachina-1629034460.jpg

Articole de la același autor

Ambasadorul nord-coreean în China, Ri Ryong Nam, a calificat Statele Unite drept o ameninţare comună pentru cele două ţări, adăugând că Phenianul şi Beijingul ar trebui să coopereze pentru a răspunde la această ameninţare. Discursul este identic cu cel al ambasadorului nord-coreean la Moscova, care a chemat recent la o mai strânsă cooperare cu Rusia împotriva amenințării comune reprezentată de SUA. Phenianul protestează vehement împotriva exercițiilor militare comune Coreea de Sud - Statele Unite, care au loc în această perioadă în peninsula coreeană.

Într-un interviu acordat tabloidului The Global Times, al Partidului Comunist Chinez, ambasadorul nord-coreean a criticat Washingtonul pentru efectuarea de exerciţii militare în Asia de Est, între care cele cu Coreea de Sud.

„Statele Unite urmăresc să întărească legăturile militare cu aliaţii săi şi să facă presiuni asupra Chinei”, a spus Ri Ryong Nam în interviu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte exerciţiile militare SUA-Coreea de Sud care au început efectiv marţi, ambasadorul Ri Ryong Nam a reiterat ceea ce a spus Kim Yo Jong, sora mai mică a liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-o declaraţie publicată în aceeaşi zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7754 secunde