Coreea de Sud discută cu SUA despre planificarea unor operaţiuni cu active nucleare

80
Coreea de Sud discută cu SUA despre planificarea unor operaţiuni cu active nucleare - coreeadesudsua-1672755009.jpg

Articole de la același autor

Biroul preşedintelui sud-coreean a anunţat marţi că Statele Unite şi Coreea de Sud discută despre planificarea şi implementarea în comun a unor operaţiuni care implică active nucleare americane pentru a contracara ameninţările Coreei de Nord, informează Reuters.


Declaraţia a fost făcută la scurt timp după ce preşedintele american Joe Biden a declarat că SUA nu discută cu Coreea de Sud despre exerciţii nucleare comune, contrazicând afirmaţiile anterioare ale preşedintelui sud-coreean Yoon Suk-yeol dintr-un interviu acordat unui ziar local.


„Pentru a răspunde armelor nucleare nord-coreene, cele două ţări discută despre modalităţi comune de împărtăşire a informaţiilor cu privire la funcţionarea activelor nucleare deţinute de SUA, precum şi planificarea comună şi realizarea în comun a acestora”, a precizat într-un comunicat secretarul de presă Kim Eun.


Acesta a spus că preşedintele Biden nu a avut de ales decât să spună „Nu”, pentru că a fost întrebat pur şi simplu dacă cele două ţări "discută jocuri de război nuclear", în timp ce exerciţiile nucleare comune pot fi organizate numai între state care deţin arme nucleare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0615 secunde