Coreea de Sud propune un mare plan de ajutor contra denuclearizării Nordului

65
Coreea de Sud propune un mare plan de ajutor contra denuclearizării Nordului - coreea-1660568013.jpg

Articole recomandate

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a anunţat, luni, 15 august, că va propune Phenianului un mare plan de ajutor în schimbul denuclearizării, un tip de ofertă demult dispreţuită de Coreea de Nord, relatează agenţia France Presse, consultată de Agerpres.
 

Considerând că denuclearizarea este esenţială pentru o pace durabilă în peninsulă, Yoon şi-a detaliat oferta ce ar include alimente, energie, dar şi ajutor pentru modernizarea infrastructurii precum porturile, aeroporturile şi spitalele.

„Acest plan va îmbunătăţi considerabil economia Coreei de Nord şi nivelul de trai al populaţiei în etape, dacă Nordul încetează să-şi dezvolte programul nuclear şi se angajează într-un proces real şi substanţial de denuclearizare”, a declarat Yoon, în timpul unui discurs ce a marcat aniversarea sfârşitului dominaţiei coloniale japoneze în 1945.

Săptămâna trecută, Phenianul a ameninţat că îi va eradica pe responsabilii sud-coreeni, acuzând Seulul că se află în spatele epidemiei de Covid-19 din ţară.
 

În iulie, liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a declarat gata să-şi mobilizeze capacităţile nucleare în cazul unui război cu Statele Unite sau Coreea de Sud.
 

Pentru specialiştii regiunii, şansele de a vedea Phenianul că acceptă această ofertă, deja menţionată în discursul de inaugurare al lui Yoon, sunt foarte mici, întrucât Nordul, care investeşte o mare parte din PIB-ul său în programul de armament, spune clar de mult timp că nu va încheia un astfel de acord. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2278 secunde